menù

Antipasti

01

INSALATA DI MARE

Con cozze, vongole, gamberi*, calamari* e polpo*/ Warm seafood salad with mussels, clams, shrimps, squids* and octopus*

26€

02

ALICETTE MARINATE

Servite con olive, capperi e pomodorini / Marinated anchovies with olives, capers and cherry tomatoes)

16€

03

INSALATA DI BACCALA’ GADUS

Con pomodori, patate, olive e capperi/Cod gadus with tomatoes, potatoes, olives and capers

20€

04

FRITTURA DI CIUFFETTI DI CALAMARI

Frittura di ciuffetti di calamari* con verdura croccante/Fried squid tufts with crispy vegetables*

16€

05

PESCE SPADA AFFUMICATO

Carpaccio di pesce spada affumicato servito con zucchine marinate/Smoked Swordfish Carpaccio with marinated zucchini

20€

06

I NOSTRI CROSTINI DI PANE

Pane tostato con gambero crudo* e acciuga del Cantabrico/Our bread croutons with raw prawn and Cantabrian anchovy*

20€

07

LE NOSTRE CAPESANTE

Capesante* gratinate/Scallops au gratin*

20€

08

COZZE IN ZUPPETTA

Servite con pane tostato/Mussels in soup with toasted bread

18€
trattoria siciliana da salvatore

i nostri crudi

Tartare di tonno con uova di salmone

/Tuna tartare with salmon eggs

Carpaccio di Pescato del Giorno

/Carpaccio of the day's catch

Ostrica Gillardeau

/ Oyster Gillardeau

Scampi

/ Scampi

Gambero Rosso di Mazara del Vallo

/ Mazara del Vallo red prawn

primi

01

SPAGHETTI AI RICCI

Spaghettoni from Mancini Pasta factory with sea urchins‌

30€

02

MACCHERONI AL RAGU’ DI POLPO

Maccherone from Mancini Pasta Factory with Octopus Ragù, olives and capers

18€

03

LINGUINE AL PESCE SPADA E MENTA

Linguine from Mancini Pasta Factory with swordfish, mint‌ and tomatoes‌

18€

04

A PASTA CHI SARDI‌

Pasta with sardines, pine nuts, raisins and crisps bread‌

18€

05

PASTA CA NORMA

Pasta with tomato sauce with fried aubergines and salted ricotta

15€

06

COUS COUS IN ZUPPETTA DI PESCE‌

Cous Cous in fish soup‌

30€

07

ARANCINI AL NERO DI SEPPIA‌

Squid Ink Arancini filled with red mullet ragù and wild‌ fennel, placed on a sundried tomato sauce, topped with‌ raw shrimp and mint to complete the dish‌

20€

secondi

01

TRE SAPORI SICILIANI

Trio of Stuffed Calamari, Swordfish Rolls, and Sicilian-Style Stuffed Sardines

25€

02

PESCE SPADA ALLA PALERMITANA

Palermo-style swordfish with salad

25€

03

FRITTATA MISTA

Mixed Fried fish with crispy vegetables*

25€

04

CALAMARI AMMOLLICATI

Breaded Calamari served with an Eggplant Tart*

22€

05

TRANCIO DI BRANZINO

Seared Sea Bass Fillet served with Mashed Potatoes, Sun- Dried Tomatoes, Olives, and Capers

28€

06

PESCE DEL GIORNO RIPIENO

Catch of the Day Stuffed with Shrimps, Seasoned Bread, and Baked Potato

28€

07

SCAMPI IN CROSTA DI PISTACCHIO

Pistachio-crusted scampi with caponata*

35€

08

Sarde alla beccafico

Sardines alla beccafico

35€

09

Carpaccio di dentice con maionese al corallo di capesanta, uova di salmone, cetriolo, capperi e menta

Carpaccio of snapper with scallop coral mayonnaise, salmon eggs, cucumber, capers and mint

35€

Di carne

CARNE IMPANATA ALLA PALERMITANA

Palermo-style beef meat with salad

BRACIOLETTA ALLA MILANESE

Messina-style meat rolls with baked Potatoes

contorni

PATATE AL FORNO

Baked Potatoes

PATATE FRITTE

French Fries

INSALATA MISTA

Mixed Salad

VERDURE COTTE DI STAGIONE

Cooked Seasonal Vegetables

trattoria siciliana da salvatore

I Dolci tipici

CASSATA

Cassata

CANNOLO

Cannolo

PASTE DI MANDORLE

Sicilian almond pastries

SORBETTO DI FRUTTA FRESCA

Fresh Fruit Sorbet

MOUSSE AL CIOCCOLATO CON CUORE ALL’ARANCIA

Chocolate Mousse with Orange heart